dimecres, 27 de febrer del 2008

The Importance of Being Earnest

Oscar Wilde

Els personatges de l'obra adopten una actitud cínica IMMORAL davant de la vida i l'AMOR.

"You are the most earnest-looking person I ever saw in my life." (ALGERNON)

dijous, 21 de febrer del 2008

El modernisme. L'entusiasme creatiu

Montserrat Estruch i Brichs

M'agrada pensar que sóc un modernista, com ho eren els modernistes: l'ENTUASIASME CREATIU.

"Aquests joves modernistes viuen la vida intensament; amb l’excepció de l’esport, menyspreen les tradicionals ocupacions frívoles de la joventut ―jugar a billar, anar a cabaret i als toros―, i adoren, en canvi, les arts i la cultura, van a exposicions, estrenes i concerts i, sobretot, a conferències. També són catalanistes, admiren la música de Richard Wagner i miren d’estar al dia en les modes artístiques parisenques. Són d’idees avançades tant en matèria moral com en política. Externament, es distingeixen i es reconeixen per certs detalls d’indumentària que són reveladors de la seva personalitat original i amb inclinacions artístiques: cabells una mica llargs, corbata llarga i ampla, barret d’ales molt amples i, i fins i tot, alguns també porten monocle; sovint, duen un llibre o una revista a sota el braç. Solen passejar en grup i també assisteixen en grup a actes culturals i organitzen lectures de les seves darreres obres, ja que molts tenen vocació d’escriptors."

dimarts, 5 de febrer del 2008

Bogeries de Brooklyn

Paul Auster

Bogeries de Brooklyn és una novel·la sobre l'atzar, que, contràriament, marca el destí, perfectament determinat, dels personatges.

"Quan les úniques bases d’un home són el seu cervell i la seva llengua, s’ho ha de pensar bé abans de decidir-se a obrir la boca i parlar."

diumenge, 3 de febrer del 2008

El Trovador

Antonio García Gutiérrez

"¿Vieja y gitana? Bruja sin duda." (FERRANDO)

Vamos comprar um poeta

  Alfonso Cruz “A c ultura n ão se gasta. Quanto mais se usa, mais se tem.”